„Да протегнем ръка, това разкрива преди всичко на този, който го прави, че в нас съществува способността да изпълняваме жестове, които придават смисъл на живота. (…) Да протегнем ръка е знак: знак, който веднага ни напомня за близостта, солидарността и любовта.“

Папа Франциск „Послание за Световния ден на бедните“, 2020 г.

Пандемията, която ни сполетя, ни накара да преосмислим ценностите си, направи ни по-креативни и изостри уменията ни да се справяме в трудните ситуации. Припомни ни и истината, че това, което ни прави Човеци, е способността да проявяваме състрадание, внимание и разбиране не само към близките си, но и към нуждаещия се непознат, който е близо до нас.

Убедени в силата на човечността, за поредна година стартираме кампанията  в подкрепа на възрастни хора „Защото СМЕ ХОРА!“.

Възрастните хора в България са една от най-уязвимите групи. Бедността е превзела ежедневието им, самотата се е превърнала в тяхна спътница, а болестите – в единствените им посетители.

За да подкрепи възрастните хора в изконното им право да изживеят старините си достойно, „Каритас“ извършва услугата „Домашни грижи“, благодарение на която възрастните хора получават медицински и социални грижи директно в своите домове, както и сигурност, че не са изоставени и забравени и че има хора, които мислят за тях и които са готови да им помогнат.

Да си уязвим не е престъпление. Да бъдеш съпричастен с болката на падналия и да му подадеш ръка е дълг, отговорност и висша форма на добродетелност

Нека заедно протегнем ръце за подкрепа към нуждаещите се възрастни хора, да им покажем, че не са изоставени и забравени, че са грижа и мисъл за всички нас. Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот!

Как може да помогнете?

Изпратете SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

Дарете по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: „Каритас България“

Дарете онлайн: www.homecare-support.caritas.bg

Благодарим ви, че помагаме заедно!

Период на кампанията: 17.11.20 г. – 31.03.21 г.

Медийни партньори:

„БТВ медиа груп“, „Нова броудкастинг груп“
Българска Национална Телевизия, Българско Национално Радио
Национална верига радио „Фокус“
Радио Русе, Дарик Радио Русе
TVN-Bulgaria
Пловдивска телевизия „Тракия“ (ПОТВ)
ТВ „Диана“ – Ямбол

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика за поверителност.
I Accept