С тридневна международна онлайн конференция приключиха дейностите по тригодишния проект „Приеми и промени”, финансиран по програма DEAR на Европейската комисия, в който Каритас Русе беше партньор. Срещата, провела се между 30 ноември и 2 декември, събра 15 организации от Европа, Африка и Южна Америка, които представиха резултатите от своите дейности.

В събитието участваха и лидери на обществено мнение от всички държави. Представител на Каритас Русе беше русенският общински съветник Биляна Кирова, която разясни местните практики и политики по отношение на миграцията, дискриминацията и насилието.

През трите години на проекта Каритас Русе привлече и обучи повече от 30 младежи-доброволци, които достигнаха до стотици деца и младежи от местни училища и ги насърчиха да се борят с дискриминацията и насилието. Бяха проведени и международни обмени, семинари, конкурси за дигитални продукти и тематични уъркшопове.

Каритас Русе завършва проекта с очаквания за нови партньорства и благодари на всички младежи, които участваха в него, на политическия представител през първите две години – Мариета Волф, както и на психолога Венета Венкова, която разработи и приложи методологията за обученията на доброволците.

Запис от трите дни на конференцията може да видите тук, тук и тук.