По покана на Дирекция на Природен парк „Персина“, Центърa за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания, гр. Белене, взе участие в природозащитния фестивал, посветен на къдроглавия пеликан.

Фестивалът се проведе на 2-и и 3-и юли и събра малки и големи пред своите информационни щандове. Гости на празника бяха и потребителите и служителите на ЦСРИ-Белене, които имаха свой весел и шарен щанд, пред който децата можеха да рисуват, да оцветяват, да играят и най-вече да научат повече за къдравия пеликан.

ЦСРИ – Белене е социална услуга на КАРИТАС РУСЕ, стартирала в проекта „Развитие на нови социални услуги в мрежата на Каритас Русе в Северна България“, с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество. След обявен конкурс на община Белене, ЦСРИ- Белене е държавно делегирана дейност, предоставяна от КАРИТАС РУСЕ.

През юни тази година екипът на ЦСРИ-Белене с общи услия обнови материалната си база. Стаите бяха пребоядисани, паркетът сменен и днес децата-потребители на центъра се радват на нови и по-удобни условия за игри и учение.