Група от 25 деца, родители и служители се включиха в традиционния летен лагер и тиймбилдинг на Дневния център за деца и младежи с увреждания „Милосърдие“ към Русенската католическа организация „Каритас“. Тази година организаторите избраха за място на приключенията Природен парк „Българка“ в Стара планина при село Радевци заради красивата природа и подходящата околна среда.

Тридневната програма включваше игри на открито, занимания за изграждане на доверие, предизвикателства за сръчност, досетливост и работа в екип. Разделени на отбори, малки и големи се справяха заедно с различни задачи, за да постигнат успех, да изпитат позитивни емоции и ентусиазъм, да съумеят да действат като екип.

Според Каритас Русе летният лагер за децата и тииймбилдингът за персонала на Дневен център „Милосърдие“ са важен фактор за осигуряване на развитие и положителна комуникация във взаимоотношенията на всички, въвлечени в работата с децата със специални потребности – и за малчуганите-потребители на услугите, за родителите им, както и за хората, които се грижат за тях. Специалистите решават различни казуси за подобряване на общуването между персонал, родители потребители. Развиват уменията за комуникация между родителите и техните деца, насърчават близостта между потребителите на услугите и техните доставчици.

Провеждането на инициативата всяка година допринася за създаването на нови положителни спомени, носи емоционални преживявания за всички участници.