Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ стартира кампания за събиране на средства, нужни за обособяването на нов психомоторен кът. Необходими са три хиляди лева.

Средствата се събират чрез Платформата.бг на Фондация BCause до 29.01.2023 година. Каузата на Центъра може да бъде подкрепена на този линк: https://platformata.bg/bg/kauzi/1845:4493-2022-11-12-07-21-39/details/campaign.html

Всички деца, които посещават Център „Милосърдие“, изпитват удоволствие от движението, показва дългогодишната практика на специалистите. Затова екипът иска да оборудва специално пространство в Центъра с подходящи меки модули и настилка за психомоторни занимания. Те са насочени към четири области от развитието на детето: връзката му със света и общуването; схемата на тялото; тонуса и моториката; времево-пространственото структуриране. По този начин децата със специални нужди ще опознаят по-добре тялото си, ще го почувстват и ще го овладеят такова, каквото е.

Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ към Русенската католическа организация „Каритас“ работи с деца със специални нужди повече от 20 години. В момента го посещават 37 деца с различни физически, психически и умствени затруднения. Разполага с добра материална база: кабинети и зали, оборудвани за специализирана терапевтична работа. В Центъра работят кинезитерапевт, психолог, логопед, социален педагог, социален работник и арттерапевт.

Екипът на Каритас Русе изразява благодарност към всички дарители, които биха подкрепили инициативата за психомоторен кът. Така ще помогнат на децата да чувстват свободата да изразяват себе си чрез движение.