Доброволци, служители и потребители на Русенската католическа организация „Каритас“ се включват в Коледните базари със сувенири и украшения, грижливо подготвяни в продължение на месеци. Събраните средства ще отидат за каузите на „Каритас“ в подкрепа на бедните и слабите, на бездомници и бежанци, изобщо – на деца и възрастни в риск и в нужда.

За поредна година фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе отваря врати за щанда на „Каритас“ от 15 до 22 декември, с работно време от 10 до 18 часа. Той е подреден от двата центъра, които се грижат за хора, останали по различни причини без покрив над главата си: Центърът за социална рехабилитация и интеграция на бездомни лица и Центърът за временно настаняване на бездомни и хора в риск „Добрият самарянин“. Повече от 70 потребители на центровете намират подслон, храна и помощ за социализация с грижите на „Каритас“ в момента.

Къщичката на „Каритас“ с номер 26 на общинския Коледен базар ще работи от 18 до 23 декември всеки ден от 10 до 18 часа. Коледни картички, сапуни и ароматни свещи, декорации и украшения са изработени основно от децата на „Каритас“ в Русе: деца в риск, бездомни, деца бежанци от войната в Украйна. 40 украински деца втора година посещават артистични и образователни занимания, водени от български и украински арт педагози с подкрепата на „Каритас“ в Русе.