Десетки дарители се включиха в благотворителната кампания „Училищен звънец с Каритас“ на Русенската католическа организация до момента. В Хуманитарния център на ул. „Богдан войвода“ 3 в Русе пристигнаха красиви ученически раници, тетрадки, блокчета за рисуване, многоцветни моливи, бои и четки – изобщо, все необходими за училище скъпоценности. Най-нетърпеливите получатели веднага взеха своите материали, за да им помогнат в училище.

„Не може с русалка. Тетрадката трябва да е момчешка, да, намери се точно каквато искам. Раницата е супер, а моливникът ще събере всичко“, отбелязва първокласникът Артьом, който вече се учи в Русе. Моли да получи материали и за брат си Алексей, който в момента е в час, в четвърти клас.

„До късно вечерта сме на училище онлайн в Украйна, сутрин ставаме и влизаме в класната стая в Русе“, обяснява Марина, майката на друг първокласник – Володимир, докато петгодишната Емилия подрежда огромната нова раница за батко си.

Те са част от 150-те деца в училищна възраст, за които Каритас Русе се грижи. Една трета от тях са деца на украински граждани, намерили убежище от войната в района на Русе. Останалите са потребители на социалните услуги, управлявани от Каритас в района на градовете Русе и Белене.

Отзивчивите дарители се свързват с Каритас Русе и през благотворителната мисия, публикувана на платформата TimeHeroes. Те изпращат предметните дарения за собствена сметка направо в Хуманитарния център. Често слагат и по някое лакомство за енергиен заряд.

Ученическите пособия са изключително търсени и веднага намират новите си получатели, бързо свършват, затова има нужда от още подкрепа. Кампанията „Училищен звънец с Каритас“ продължава до края на месец септември. Приемат се парични дарения по банковата сметка на организацията, както и предметни дарения, подходящи за ученици: раници, нови учебни пособия и принадлежности, от които има нужда всяко дете на училище.

„Училищен звънец с Каритас Русе“ разчита на всеки жест на благотворителност на хората с добри сърца – защото всички сме били ученици. Напред, науката е слънце! Можете да направите вашите дарения на банковата ни сметка:

Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF
IBAN:  BG45FINV91501017334928

Предметни дарения се приемат в Хуманитарния център на РКО Каритас на ул. „Богдан войвода“ 3 в Русе.

Може да помогнете и през мисията в платформата TimeHeroes.

С благодарност към дарителите, които се включиха в инициативата:

Детски интериор ООД, София, Валентина Дерменджиева; Гергана Шиникова-Бойчева, София; ИК Бард, София, Антон Велчев, Мая Бонева; Илияна Христова, София; Искра Димитрова-Минева, Варна; Ивелина Ваклинова, Пловдив; Мариета Ковачева, Варна; Нувей България ЕООД, София, Владислава Георгиева; Теодора Петкова, София; Виктория Аврамова, София; Христиана Стоянова, Бургас; Мария Змийчарова, Негован; Людмил Любенов, Свищов; Даниела Вълкова, София.