Активисти от Каритас Русе се включиха в инициативите на едно от най-горещите летни събития – Русенския карнавал тази събота, 22 юни. Те се срещаха с участници и гости на карнавала на специален щанд, за да популяризират приемането на мигранти, да подтикват съм солидарност и съчувствие. Инициативата е част от международния проект MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“, в който русенската организация е партньор.

Русенският Карнавал е едно от най-многолюдните летни събития в дунавската столица на България. Привлича хиляди участници и гости на града, които се маскират, забавляват и веселят на четири сцени в центъра на града. Младежи доброволци от десетки европейски страни провеждат работилници с деца, ателиета за маски и грим. Карнавалът се провежда по традиция около Еньовден – началото на лятото и най-дългия ден в годината. Програмата тази година съчетава и международния фестивал „Живи статуи“ с участници от Португалия, Украйна, Франция и България.

 

 

Участието се реализира в рамките на инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), осъществяваща се с финансовата подкрепа на Програмата на Европейския съюз за образование за развитие и повишаване на осведомеността.