Каритас Русе отбеляза деня на детето и даде началото на Детска седмица, която ще продължи до петък.  Като част от плануваните занимания е предвидено и отбелязването на Деня на Христо Ботев.

За малчуганите от Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ бяха организирани забавни занимателни игри; рисунки на лице (фейспейнтинг) и почерпка на детската площадка в Центъра. В момента той се посещава от 33 деца с различни специални потребности и с тях работят специалисти по кинезитерапия, логопедия, психологическа помощ, учебно-възпитателни дейности и педагогическа работа и арттерапия.

За потребителите на Центъра за обществена подкрепа на деца и семейства в риск „Том Сойер“ и децата от украинските семейства, настанени в Кризисен център „Каритас“, беше организирана разходка до центъра на града, където те се включиха в организираните от Община Русе забавления по случай празника. По-късно посетиха и Парка на младежта, където се возиха на влакче и получиха подаръци и вкусна почерпка. Двадесет и осем деца в риск посещават ЦОП „Том Сойер“, а за 5 деца от украински семейства, настанени в Кризисния център се организират групови занимания три пъти седмично, които спомагат за тяхната по-ефективна социализация и интеграция.