Каритас Русе участва с щанд на традиционния годишен панаир в Белене и разказва на хората за услугите, които предоставя в Белене и Русе, както и за международната инициатива „Регионален проект по миграция REMAP“.

Празниците, посветени на 58-ата годишнина от обявяването на Белене за град, събраха стотици гости и участници в събитията. Разнообразната програма привлече и посетители, отдавна напуснали родните си места, които се връщат за традиционния панаир. Мигранти от години или отскоро, някои от тях проявиха специално внимание към информациите на Каритас за приобщаване на мигрантите към местните общности.

РКО „Каритас“ се представи за пръв път в програмата на панаира със собствен щанд. Екипите от Русе и от Белене обясняваха за приноса на организацията в грижата за бедните, слабите и беззащитните. Освен информационни материали, посетителите успяха да опитат и домашни сладки и соленки, приготвени от Центъра за обществена подкрепа „Света Марта“.

Кметът на Белене г-н Милен Дулев и заместниците му г-жа Малина Ешекова и инж. Петър Ангелов, заедно с официалните гости за празника посетиха специално щанда на Каритас на панаира.