В началото на месец декември 2018 в Енорийския дом на село Малчика бе проведена за поредна година среща на доброволци и служители от услугите на Каритас Русе. Присъстваха гости от селата Малчика и Ореш, също така от Свищов и Русе.

Като за начало, отец Салваторе, енорийският свещеник в село Ореш, откри събитието с вдъхновяващо слово за Дева Мария и нейното милосърдие към нас човеците, по време на нашия земен път. Бяха разказани примери за не едно чудеса, с които нейната сила и подкрепа са били проявени. Посланието, което остави белег сред всички беше, че всяка проява на добро към ближния, трябва да бъде правена само с искрена любов и желание.

Следващият участник в дискусията беше изпълнителният директор на Каритас Русе – г-н Стефан Марков. Той направи умела разходка из всички услуги и дейности на организацията, представяйки усърдната работа на нашите доброволци. Като част от аудиторията бяха и трима млади представители на Центъра за обществена подкрепа „Том Сойер”. Двете млади момичета-доброволки разказаха как са решили да станат част от екипа на Центъра, какво е за тях доброволческата дейност и колко много тя им е помогнала да развият себе си, да намерят нови приятели и да преживеят нови приключения. Според тях, когато искаш да помагаш, време и възможност винаги се намират!