Каритас Русе получи дарение на стойност 1680 лева от Ротари клуб София-Център.  Средствата за дарението са събрани съвместно от Rotary club Sofia-Center и Rotary Club of Saipan (Ротари Клуб Сайпан, чуждестранен клуб побратим на столичния клуб).

Ротари Клуб Сайпан се намира на о. Сайпан в Тихия океан. Ротарианците – жители на този тропически остров в океана на юг от Япония, не останаха безразлични на призива за помощ за бежанците у нас и направиха парично дарение за закупуването на хранителни стоки и хигиенни материали. О. Сайпан е столица на Северни Мариански острови, архипелаг чието име носи Марианската падина, най-дълбокото място в света.
С дарението бяха закупени хранителни продукти и хигиенни материали за Хуманитарен център „Каритас“, където бяха подпомогнати повече от 60 души, членове на украински семейства, пребиваващи в град Русе. Благодарение на подкрепата и доверието на Rotary club Sofia-Center, успяхме да осигурим и закуската на 22-ма украински младежи, които бяха настанени в Кризисен център „Каритас“ в рамките на „Купа на Украйна“.
Ако и вие искате да подкрепите дейността на Хуманитарен център „Каритас“ можете да го направите на ул. „Богдан войвода“ 3 като предварително се свържете с нас на телефони 088 962 17 64 и 088 207 1603. Хранителни продукти и хигиенни материали са винаги необходими. Благодарим ви!