За поредна година децата и служителите от Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ са част от фестивала „Светът е за всички“, традиционен за хората със специфични потребности. През 2020, дванадесетото издание на фестивала се провежда виртуално и е от две части – изложба-базар и видео-изпълнение на участниците. Гласуването се провежда на Фейсбук страницата на фестивала  в периода от 01 ноември до 15 ноември, като 3-те изпълнения събрали най-много харесвания ще бъдат победители.

Ако искате да подкрепите изпълнението на Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“, последвайте линка и харесайте!

А тук ще намерите снимки на произведените в артателието на Центъра глинени фигурки, картини и творби от природни материали. Ако имате желание да станете част от изложбата-базар, свържете се чрез предоставения контакт под снимката.

Организатор на Фестивала е Сдружение „Смело сърце” в партньорство със Сдруженията „Регионална достъпност”, „Смелост” и „Дунавско сияние”. Асоциирани партньори са Областна администрация Русе, „Европейски хоризонти”, „Учителска подкрепа”, „Кураж”, „Воля“ и всички членове на Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания.

Неговата цел е да  мотивира хората с увреждания и да  осигури поле за изява на техните творчески умения, да  подпомогне превенцията на социалното им изключване и интеграцията им в обществото. Да им се даде възможност за изява и пълноценно участие в културния живот на Община и Област Русе.