375 лева събра Великденският благотворителен щанд на „Каритас“ в Русе само за три дни, колкото траеше инициативата на доброволците от различните комплекси за социални услуги, управлявани от Русенската католическа организация. Красиви ръчно изработени сувенири и украси, тематично свързани с Великден, зарадваха десетки читатели и посетители на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, където беше разположен благотворителният щанд.

„Каритас“ Русе благодари сърдечно на всички – и дарители, и доброволци, за жестовете на подкрепа. Дарените средства ще се използват за развиване на следващите подобни дейности на центровете с потребители – деца и възрастни, които посещават различните комплекси за социални услуги на „Каритас“ Русе: Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“; Център за обществена подкрепа „Том Сойер“ и Център за социална рехабилитация и интеграция на бездомни лица. Уменията на малки и големи винаги са подкрепяни от уверените ръце на арттерапевти и социални работници.

Привличането на дарения чрез тематични благотворителни базари, на които се предлагат ръчно изработвани предмети и изделия, е традиция за „Каритас“ Русе. На пръв поглед скромни, резултатите от отделните инициативи усилват енергията за солидарност и подкрепа между потребители, служители и доброволци, и заздравяват връзката между тях и местните общности.