За поредна година „Каритас България“ проведе ежегодната си кампанията „Защото СМЕ ХОРА“, която протече в периода 17.11.20 г. – 31.03.21 г.

Кампанията бе в подкрепа на възрастни хора, които страдат от здравословни проблеми и имат нужда от професионални грижи и наблюдение. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи“, благодарение на която през 2020 г. 347 възрастни хора от 14 села и градове в България получаваха ежемесечни медицински и социални грижи директно в своите домове, както и сигурност, че не са изоставени и забравени и че има хора, на които могат да разчитат.

Кампанията „Защото СМЕ ХОРА“ бе реализирана в интернет (уеб сайтовете и профилите в социалните мрежи на „Каритас България“). По комуникационните канали на „Каритас България“, в периода на кампанията, бяха разпространени общо 130 публикации, които достигнаха до 45 145 уникални потребители.

Рекламните видеоклип и радиоспот на кампанията бяха излъчвани по каналите на 10 медийни партньори: „БТВ медиа груп“, „Нова броудкастинг груп“, БНТ, БНР, Национална верига радио „Фокус“, Радио Русе, Радио „Дарик“ – Русе, TVN-Bulgaria, Пловдивска телевизия „Тракия“ (ПОТВ), ТВ „Диана“ – Ямбол, и достигнаха до милионните им аудитории.

Събраните чрез кампанията средства възлизат на 32 068 лв. Те подпомогнаха медицинските сестри и домашните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават възрастни хора в домовете им и да им помагат с професионални здравни и социални грижи, пряко съобразени с индивидуалните им нужди.

Благодарим на всички дарители и партньори, които подкрепиха каузата! Благодарим ви, че проявявате загриженост към възрастните хора и чрез подкрепата си показвате, че когато обединим сили и действаме заедно, можем по-лесно да облекчим страданието и да помогнем на едни от най-уязвимите хора днес да водят по-достоен живот!