Снимка:

Снимка:“Каритас Полша“

Военните действия на Русия в Украйна отвориха нова рана в човечеството. Рана, която хвърля траен отпечатък върху всеки един човек, независимо в коя точка на света се намира. Разбира се, в момента най-засегнати са децата, жените, мъжете и възрастните хора на Украйна. Изправени пред жестокото лице на войната, те поемат тежкия път на бягството, изоставяйки домовете и родината си, за да спасят живота си.

В тези размирни времена, когато страдат невинни хора, Католическата църква в България и „Каритас“ изразяват готовност да помогнат на бежанците от Украйна, потърсили подслон в България. Ще съдействаме засегнатите от войната, останали без близки и дом, да усетят спокойствието и сигурността, от която се нуждаят, за да продължат живота си достойно.

Нашите структури по места ще окажат комплексна подкрепа на хората, поели по тежкия път на бягството, за да спасят живота си. Ще съдействаме с превоз, настаняване, раздаване на храна и продукти от първа необходимост и всяка друга подкрепа, която ще възвърне надеждата сред най-уязвимите в тази ситуация.

Бъдете част от нашата кауза! Нека бъдем единни в съпричастността и подкрепата си към страдащите от войната и да им окажем подкрепата, от която имат най-голяма нужда, за да възвърнат надеждата си за достоен живот.

Може да изразите подкрепата си, като:

  • Дарите по банков път с основание: Украйна:

РайфайзенБанк

IBAN: BG71RZBB91551060169315

BIC/SWIFT/: RZBBBGSF

Основание: Украйна

Титуляр на сметката: „Каритас България“

  • Дарите онлайн през сайта на „Каритас България“: www.caritas.bg

Благодарим, че помагаме заедно!