С конференция, озаглавена „Заедно в помощ на ближния” Каритас Русе отбеляза 25 години от учредяването си. Събитието се проведе на 25 октомври, в зала 1 в сградата на Община Русе и на него присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, началникът на отдел Социални дейности Катя Петрова, изпълнителните директори на Каритас Русе, Каритас България, Каритас София и Каритас Витания, директорът на БЧК – Русе Руденко Йорданов, кметът на Община Белене, отец Румен Станев от Софийско-пловдивската епархия, енорийски отговорници, служители и сътрудници на Каритас Русе от цялата Никополска епархия.

Конференцията беше открита с поздравителни адреси от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и Областния управител Галин Григоров, които бяха връчени на Изпълнителния директор на Каритас Русе Стефан Марков. Емануил Паташев обобщи развитието на Каритас в България от самото създаване на организацията, бяха представени социалните услуги и проекти на Каритас Русе, работата с доброволци и сътрудничеството с различни институции и организации.

Вече 25 години Каритас Русе осъществява социалната дейност на Католическата църква в Никополската епархия и се бори с бедността, социалното изключване и дискриминацията, ръководейки се от християнските ценности и принципи.