Екипите на Русенската католическа организация „Каритас“ зарадваха потребители на различните социални услуги с мартеници по случай Баба Марта.

30 възрастни жени и мъже, които получават редовно топла храна от услугата „Кухня на колела“, днес бяха закичени и с мартеници, изработени от доброволците на организацията. Специалистите от Центъра за временно настаняване на бездомни лица „Добрият самарянин“ усмихнаха 63 обитатели  на приюта. Баба Марта донесе мартеници и на 35 малчугани от Дневен център за деца със специални потребности „Милосърдие“. Бежанците от Украйна, които посещават Хуманитарния център на ул. „Богдан войвода“, също научиха повече за българската традиция и получиха малките червено-бели пожелания за здраве и дълголетие.

Активисти на Русенската „Каритас“ в Белене също зарадваха десетки възрастни хора и деца с мартеници за празника. Ученици от средното училище „Димчо Дебелянов“ в Белене изработиха мартенички за потребителите на „Каритас – домашни грижи“ там. Магдалена Вълкова и Ралица Господинова, класни ръководителки на втори „Б“ и трети „Б“ клас показваха на своите питомци как да пресукват конците и да създават различните модели. Децата надписаха и пожелания за възрастните хора в пролетни картички.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Центъра за обществена подкрепа в Белене екипите на „Каритас“ също правиха мартеници заедно с децата, които посещават социалните услуги там. Малчуганите отнесоха у дома направените мартеници, за да зарадват близки и приятели.