Каритас Русе разкрива Хуманитарен център „Каритас“ в помощ на украинските бежанци. Той се намира на ул. „Богдан войвода“ 3 (зад ОУ „Отец Паисий“) и работи всеки делничен ден. Молим първо да се свържете с нас за уточняване на час, в който можете да посетите центъра, на телефон +359 88 9621764.

В него украинските бежанци ще могат да открият: трайни хранителни продукти; хигиенни материали; детски консумативи; основни медикаменти; спално бельо и завивки. Също така в него ще може да бъде намерена информация относно възможности за настаняване; свободни работни места и транспорт. За всякакви въпроси и необходимост от помощ, бежанците могат да се свържат с Каритас Русе на телефон +359 88 9621764 (чрез обаждане, Viber или WhatsApp) или имейл office@caritas-ruse.bg.

Подкрепа ще се предоставя и на хората осигурили подслон на вече пристигнали украински бежанци.

В Центъра желаещите да направят дарения могат да го направят по следните начини:

  • Чрез материални дарения – трайни хранителни продукти; детски консумативи(памперси, адаптирани млека и детски пюрета); хигиенни материали(дамски превръзки, тампони, шампоани, сапуни и др.); ново спално бельо и  топли завивки; медикаменти, отпускани без рецепта; нови детски книжки и занимателни игри;
  • Чрез нови или втора употреба, работещи домакински електроуреди – перални; готварски печки; отоплителни уреди и др.
  • Чрез финансова подкрепа по банкова сметка:

Получател: РКО Каритас

Първа Инвестиционна Банка

BIC: FINVBGSF

IBAN:  BG45FINV91501017334928

Основание: Украински бежанци

Екипът на Каритас Русе призовава да се свържете с нас на телефон +359 88 207 16 03 или на имейл office@caritas-ruse.bg, ако можете да предоставите настаняване на бежанци или разполагате със свободни работни позиции.