Този понеделник екипът на Каритас Русе получи сигнал за деветима украински граждани(4-ма възрастни и 5 деца), намиращи се в къща за гости в град Мартен, живеещи в лоши условия и нуждаещи се от подкрепа. Повече подробности относно изпитанията, през които са преминали, можете да чуете в репортажа: https://fb.watch/cdmDhdtMEc/

В подкрепа на двете семейства, Каритас Русе веднага организира  транспорт за тяхното извеждане от къщата за гости и настаняването им в Кризисен център „Каритас“, където те получиха веднага топъл подслон, храна, разбиране и подкрепа. Осигурени им бяха също така и необходимите хавлии, хигиенни материали, а за децата имаше занимателни книжки и материали, както и лакомства. Днес двама от настанените, бяха съпроводени до първото им интервю за работа и ще им бъде оказано съдействие в процеса по подготовката на необходимите документи, за успешното започване на работа.

Разчувствани от разчувствани от историята, с нас се свързаха дамите от Soroptimist International Club Ruse, с желание да дарят възглавници и да се запознаят със семейството, за да научат повече за тях и техните нужди.

Екипът на Каритас Русе продължава своята подкрепа, като следващата цел е да им бъде намерено жилище.