„Каритас България“ и „Каритас Русе“, в партньорство с Русенския университет „Ангел Кънчев“ и „Канев център“, организират дискусия със студенти и експерти на тема „Миграция, взаимодействие, развитие“.

Събитието ще се проведе на 25 март 2019 г. в конферентната зала „Пресцентър“ на „Канев център“, гр. Русе. Гост-лектори ще бъдат проф. д-р Анна Кръстева, Нов Български университет, Петър Бучков, Българска платформа за международно развитие, и Илина Мутафчиева, Дружество за ООН в България.

По време на срещата участниците ще обсъдят въпроси, свързани с взаимовръзките между миграцията и целите за устойчиво развитие на ООН. В края на събитието ще бъде обявен конкурс за проекти, свързани с темата за миграцията и устойчивото развитие, в който могат да участват студенти и докторанти от всички български университети.

Програма на събитието:

11:00 – 11:15 Регистрация
11:15 – 11:30 Откриване

Стефан Марков, изпълнителен директор, „Каритас Русе“
Чл. кор. проф. Христо Белоев, ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“
Светлана Гьорева, „Каритас България“

11:30 – 12:00
Миграция и развитие, проф. Анна Кръстева, НБУ

12:00 – 12:20
Целите за устойчиво развитие на ООН, Илина Мутафчиева, Дружество за ООН в България

12:20 – 12:40
Подкрепата за развитие и Програмата за развитие на България с хоризонт 2030, Петър Бучков, Българска платформа за международно развитие
12:40 – 13:00 Дискусия

Модератор на срещата: Цвета Ненова, журналист, Арена Медиа; сътрудник Каритас Русе

Дискусията се реализира в рамките на инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND) , финансирана от Европейската комисия.