Когато и животът ги е изоставил, им оставаш само ти!

Кампания на „Каритас“ в подкрепа на възрастни хора.

 Кампанията

 Вярваме, че да живееш с достойнство е изконно право на всеки човек, във всеки етап от живота му. Затова, за поредна година стартираме кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“.

Чрез нея искаме да помогнем на възрастните хора, живеещи в морална и физическа изолация, да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват, и че има хора, на които могат да разчитат.

Възрастните хора в България

Замисляли ли сте се какво е да си сам, немощен и болен? Притиснат от тежестта на старостта, изоставен и  забравен, като никому ненужен човек?

Така се чувстват по-голяма част от възрастните хора в България – една от най-уязвимите групи по отношение на доходи, качество на живот и социална изолация. Те често са оставени сами на себе си, извън дневния ред на обществото, като никому ненужни хора.

Пандемията внесе допълнителни затруднения за българските пенсионери, засили тревогите им и увеличи дистанцията между тях и близките им. Това направи нашите майки, бащи, баби и дядовци още по-затворени и по-притеснени за здравето си и за справянето с нелекото си ежедневие. Стресът стана голям за тях.

Домашни грижи на „Каритас“

В ежедневната ни работа с възрастните хора, ние, от „Каритас“, се стремим да променим тази ситуация. Чрез услугата „Домашни грижи на „Каритас“, освен че помагаме на възрастните хора с професионални здравни и социални грижи, се опитваме – с внимание и добро отношение, да възвърнем надеждата им, като им покажем, че са значими и ценни за всички нас.

Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастните хора в домовете им и им помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния им живот.

Посещенията на сътрудниците на „Каритас“ карат възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са забравени и изоставени и че има хора, на които могат да разчитат.

Когато и животът ги е изоставил, им оставаш само ти!

Бъдете част от нашата кауза! Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот!

Набраните от кампанията средства ще подпомогнат медицинските сестри и социалните помощници от „Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават в домовете им над 300 възрастни и болни хора от 13 села и градове в България и да им помагат да изживеят старините си достойно.

Може да изразите своята съпричастност, като:

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: „Каритас България“

Благодарим ви, че помагаме заедно!

Период на кампанията

01.11.21 г. – 31.01.22 г.

Медийни партньори

„Нова Броудкастинг Груп“, „БТВ Медиа Груп“, Пловдивска телевизия „Тракия“ (ПОТВ), БНТ, БНРНационална верига радио „Фокус“, радио „Мелъди“, радио „Фреш“, радио „Дарик“ – Русе.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика за поверителност.
I Accept