За старанието и мечтите, за усърдието и дръзновението, за смелостта да споделяш. Това са част от мотивите, с които Каритас Русе награди всичките седем деца и младежи от Украйна, които участваха в тазгодишния международен конкурс по случай Световния ден на водата 22 март, организиран от Общински младежки дом Русе и компанията ВиК ООД.

Рисунките на малките творци бяха създадени в нашия „Образователен калейдоскоп“ с ръководител Лилия Малоок. Темата за тази година бе „Използване на водата за мир“.

Ето имената на участниците и техните творби: Артем Каспировски, Артем Малоок, Владимир Малоок, Глиб Парфьонов, Дария Дорошенко, Лилия Чередниченко, Петро Бирюков.

В 17-ото издание на конкурса, в раздел „Рисунка“, участваха стотици деца и младежи от цяла България. Артем Малоок получи Специалната награда на ВиК Русе във възрастовата група на най-големите участници.

Артистичните занимания в програмата „Образователен калейдоскоп“ са част от подкрепата, която „Каритас“ организациите в България оказват в партньорство с Католически служби за помощ.

Catholic Relief Services

CaritasBulgaria