Служители на русенската фирма ВИТТЕ Аутомотив България зарадваха децата и служителите на Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Милосърдие“ с поредно дарение. Детска дървена кухня със светлина и звуци и комплект палатки „Приключение“ ще бъдат допълнение към обособения Монтесори кът и забавление за по-малките потребители на Центъра.

Управителката на ДЦДМУ „Милосърдие“ Теодора Герганова върна жеста с благодарност и зарадва дарителите с картина, нарисувана от децата по време на заниманията по арт-терапия. Гостите разгледаха и различните кътове в подкрепа на детското развитие – залата за кинезитерапия и мултисензорната стая. Те разбраха повече и за услугите за питомците на Центъра – работа с логопед, психолог, педагог и социален работник.

ВИТТЕ Аутомотив България често организира благотворителни инициативи измежду хората с добри сърца от компанията, които помагат на Каритас Русе. Предишното дарение от служителите за децата със специални потребности беше инвалидна количка, използвана в рехабилитационната работа.