Победителите от миналогодишния конкурс за дигитален продукт #ACTHUMAN по проект „Приеми и промени” на Каритас Русе дариха наградата си в размер на 900 евро на две социални услуги в Русе – Център за работа с деца на улицата към БЧК и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Розовата къща” към Еквилибриум. Младежите, тогава ученици от 12-ти клас на Професионалната гимназия по туризъм, избраха да използват наградата за закупуването на велоергометър, сушилня, учебници и ваучери за материали, които да бъдат използвани от децата в нужда.

В проекта „Приеми и промени”, финансиран по програма DEAR (Development education and awareness raising) на Европейската комисия участват организации от 9 държави. Неговата основна цел е да повиши осведомеността на младите хора по отношение на насилието и дискриминацията и да ги насърчи да се борят с тях.

Видеото на победителите, както и всички останали дигитални продукти от конкурса, може да видите на специално създадената по проекта международна платформа.