Добротворството по Коледа донесе топлина и съпричастност на малки и големи в Белене. Дядо Коледа отвори работилница, дарители помогнаха на бедни деца и възрастни хора, а операция „Плюшено мече“ зарадва мнозина.

470 лева събра Коледния базар в Белене

Центърът за социална рехабилитация и интеграция „Св. Винкенти“ и Центърът за обществена подкрепа „Света Марта“ в Белене участваха в Коледния базар, организиран съвместно с Община Белене. На благотворителния щанд посетителите можеха да избират подаръци за светлите празници, изработени от малки и големи потребители на различните социални услуги, предлагани от двата центъра в Белене. Събраните средства – общо 470 лева, ще отидат за закупуване на материали за работа с деца.

За възрастните хора от сърце

Ученици от втори и трети клас с класни ръководители Магдалена Вълкова и Ралица Господинова в СУ „Димчо Дебелянов“ Белене изработиха коледно-новогодишни сувенири и картички с мили пожелания за потребителите на услугите „Домашни грижи Каритас“ в града.

Румяна Павлова и Катя Дракова от Каритас благодариха за доставената радост и пожелаха на хлапетата да продължават да правят добрини. Участниците в благотворителното начинание си размениха пожелания за празници, изпълнени с топлота и човечност.

Работилницата на Дядо Коледа

Работилницата на Дядо Коледа заработи на пълни обороти в СУ „Димчо Дебелянов“ в Белене. В нея участваха екип от Центъра за обществена подкрепа „Света Марта“ и второкласници в училището. Децата украсиха коледни елхи, изработиха коледно чорапче и написаха писмо на Дядо Коледа.

Коледни празненства

В навечерието на Рождество Христово в Центъра за обществена подкрепа добрият старец посети малчуганите и зарадва 35 деца с мечтани подаръци, а те го посрещнаха с празнична програма и го сурвакаха с изработените от тях сурвакници.

Усмивките на малки и големи потребители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция също грейнаха в навечерието на най-светлите празници от годината. Седем потребители на мобилна грижа получиха подаръчни пакети, 24 деца се зарадваха на подаръци и лакомства.

Всички подаръци бяха осигурени, благодарение на дарители от Операция „Плюшено мече“.