Десетки украински семейства, настанени в Русе, получиха от Каритас пакети с продукти за подкрепа. В продължение на няколко дни доброволците на Каритас от Хуманитарния център на ул. „Богдан войвода“ 3 разпределяха комплектите сред нуждаещите се хора – майки с деца, баби, пенсионирани възрастни хора, намерили убежище в Русе от ужаса на войната. Пакетите съдържаха разнообразни хранителни и нехранителни стоки: брашно, олио, консерви, перилни и почистващи препарати. Някои от получателите се отказваха от част от продуктите, за да има за други хора в нужда. „Благодарим на вас, на България, на Каритас“ – това са най-честите отзиви на хората от Украйна, дошли да получат пакетите с помощи.

Акцията стана възможна, благодарение на фондация „За доброто“, която закупи продуктите на обща стойност 3260 лв. Дарението е направено по волята на TBI Bank. По същия начин ще бъде оказана подкрепа на украинските граждани и във Варна и други български градове.

Актуален списък с вещи и продукти за дарения в помощ на хората от Украйна, които се приемат в Хуманитарния център на ул. „Богдан войвода“ 3 е достъпен на нашия сайт. Приемат се и парични дарения за каузата „Каритас Русе помага на хората от Украйна“ по банкова сметка:

Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF
IBAN:  BG45FINV91501017334928