На 29 и 30 април на Гребната база на езерото Липник, Николово, СК по Кану-Каяк „Локомотив“ Русе организира състезанието „Купа на Украйна“, селекция за европейско първенство за юноши.
Двадесет и двама украински юноши, които участват, бяха настанени в Кризисен център „Каритас“, където получават подслон и храна в рамките на състезанието. Капацитетът на Кризисния център е за 15 души, но за да бъдат настанени младежите, той беше временно увеличен с подкрепата на фирма „Екон-91“ ООД и Български червен кръст-Русе, които предоставиха матраци, възглавници и легла. Благодарим им за подкрепата!
Младежите и треньорите от националния младежки отбор по кану-каяк, пристигнаха в Русе на 24-ти март и бяха настанени в гребната база в с. Николово. В началото Каритас Русе ги подкрепи със закупуването на отоплителни уреди, завивки и възглавници. От средата на месец април Каритас Русе започна да осигурява и храната на младежите и треньорите от националния младежки отбор.
Можете да подкрепите украинските младежи по време на квалификациите на 29-ти април от 9 до 18 часа и на състезанието на 30-ти април, по същото време.