Денят на „Каритас“ беше отбелязан на територията на енориите в Русе, Белене и Малчика, както и в социалните услуги обслужвани от Каритас Русе.

В наверечието на 14-ти ноември служителите на услугите запознаха за поредна година своите потребители с идеята на Деня на „Каритас“, неговата история и всички заедно го отбелязаха чрез информационни табла, рисунки и се включиха в тазгодишната инициатива „Запали свещ за солидарност с бедните и уязвими хора“.  Запечатани моменти от техните дейности, можете да намерите във видеото по-долу.

В катедралата „Свети Павел от Кръста“(Русе), църквите „Рождество на Блажена Дева Мария“ и „Свети Антоан Падуански“ в Белене, както и „Света Анна„(Малчика) енорийските свещеници отбелязаха празника по време на неделната служба и поканиха миряните да се включат в инициативата по запалване на свещ в съпричастност към бедните и уязвимите. Почит беше отдадена и към блажените мъченици Евгений, Камен, Павел и Йосафат, както и към покойния епископ монс. Петко Христов. Съвместната работа и подкрепа е водеща в развитието на Каритас и помощта, която ежедневно служители и доброволци предлагат на нуждаещите се.

Видео с някои кадри от Деня на „Каритас“ вижте тук, както и допълнителни кадри от Белене и с. Малчика (снимки).