Добрите каузи привличат дарители най-често по празниците, но и делниците имат нужда от хората с добри сърца. Както е казал Мечо Пух – колкото повече, толкова повече.

Общо 1205 лева дариха добри хора по време на две благотворителни акции, организирани от различни центрове на Русенската католическа организация „Каритас“ през празничните декемврийски дни. Търсят се още 4295 лева, за да се реализират инициативите.

Едната инициатива е за обновяване на зала за рехабилитация в Центровете за бездомни лица. Повече от 70 души, останали по различни причини досега без покрив над главата, намират подслон, храна и помощ за социализация с грижите на „Каритас“ в момента. Събраните средства са 705 лв, а се търсят общо 2500. Спортни уреди – топки и гири, а ако е възможно дори бягаща пътека могат да бъдат закупени, за да ги използват потребителите на центровете.

Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ в Русе успя да събере 500 лева от търсените три хиляди, за да създаде етнографски кът за традиции и обичаи, по време на благотворителния базар в празничните декемврийски дни. 37 деца, посещаващи Център „Милосърдие“, ще могат да видят и пипнат грънчарско колело и тъкачен стан, ако инициативата се реализира.

Хората, които искат да помогнат, могат да даряват средства по банковата сметка на Каритас Русе, като посочат инициативата, която подкрепят.

Можете да направите вашите дарения на следната банкова сметка:

Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF
IBAN:  BG45FINV91501017334928

Дневен център „Милосърдие“ продължава и друга кампания – събира средства за психомоторен кът за децата посетители. Специално пространство в Центъра ще бъде оборудвано с подходящи меки модули и настилка за психомоторни занимания. Средствата се събират чрез Платформата.бг на Фондация BCause до края на януари.

Каузата на Центъра може да бъде подкрепена на този линк: https://platformata.bg/bg/kauzi/1845:4493-2022-11-12-07-21-39/details/campaign.html