Неделята след 13 ноември – деня на блажените мъченици Евгений, Камен, Павел и Йосафат, отбелязваме Деня на „Каритас“. Инициативата съвпада с обявения от папа Франциск Световен ден на бедните и споделя неговото послание: „Надеждата на бедните не докрай ще загине“ (Пс. 9, 19).

На този ден – 17 ноември, сътрудниците на „Каритас“ ще организират благотворителни инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора и дейности на „Каритас”, чрез които организацията помага на изпадналите в нужда.

Денят на „Каритас“ е определен с решение на Епископската конференция на Католическата църква в България и има за цел да бъдат мотивирани християнските общности и всички хора с добра воля, без оглед на тяхната религия и националност, да изразят своята съпричастност към страдащите, както и да научат повече за разнообразните дейности на „Каритас“ в подкрепа на нуждаещите се.

За повече информация и за това как да бъдете съпричастни с инициативите за тазгодишния Ден на „Каритас“, може да се обърнете към организацията на „Каритас“ във Вашето населено място.