На 26-ти и 27-ми юли 2019 в село Малчика енорийският храм „Света Анна“ отбеляза своя празник. На двудневната среща присъстваха служители и доброволци от социалните услуги към Каритас Русе.

Тържествена литургия беше отслужена в първия ден от събитието, а на 27-ми в енорийския дом отец Ремо Гамбакорта откри срещата с приветствие и молитва, в която се включиха всички присъстващи. Като следващ участник г-н Стефан Марков, изпълнителен директор на Каритас Русе, произнесе кратък катехизис на тема „Бог призовава, Бог изненадва, Бог обича – в мисията на Каритас и на всеки един доброволец“. Той сподели истории и примери за това колко тясно свързана е работата на доброволците в мисията на Каритас като една глобална организация. Последва дискусия измежду участниците.

Като завършек на програмата бе представена изложбата, посветена на българските мъченици, която се намира в енорийския храм „Света Анна“. Изложбата включва истории за редица мерки, предприети по време на тоталитарната форма на управление срещу различните вероизповедания и как те са били преодоляни.