Каритас Русе организира в Тутракан кръгла маса с дискусия за представяне на кампанията „Какво е дом?“ (#whatishome). Събитието ще се проведе на 23 юли, четвъртък, от 11:00 ч. в залите на Исторически музей Тутракан. За участие са поканени представители на местните власти, неправителствени организации, специалисти по местно и регионално развитие, заинтересовани лица.

„Какво е дом?“ (#whatishome) е тригодишна кампания на „Каритас Русе“, „Каритас България“ и още 11 „Каритас“ организации от Европа, която поставя акцент върху взаимовръзката между миграцията и развитието, причините за миграцията и дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом.

Тази година кампанията насочва внимание към приноса на мигрантите за развитие на страните, от които произхождат и в които са се установили да живеят и работят. Основната цел е да се съдейства за постигане на по-голяма приемственост и толерантност към мигрантите в България и в Европа и да се покаже тяхното положително влияние върху местната култура и ежедневие.

„Какво е дом?“ (#whatishome) споделя историите на познати и непознати хора, установили се или завърнали се в България, откриващи нейните възможности за живот, работа и развитие.

Повече за кампанията научете тук.


„Какво е дом?“ е част от инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), която се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския съюз.