Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Милосърдие” към Русенска католическа организация „Каритас” изгради детска площадка със съоръжения – детски люлки, пързалка, катерушка, въртележка и занимателни игри, подходящи за децата със специални нужди – ползватели на услугата в Центъра.

Детската площадка е част от проект на Каритас – Русе и организацията „Реновабис” на германските католически епископи за подобряване условията на работа, ранната диагностика и популяризиране дейността на Дневния център, който цели да повиши качеството на предлаганата социална услуга за децата със специални нужди от Община Русе.

Благодарение на новата придобивка, децата от Център „Милосърдие” ще имат възможност да усъвършенстват двигателните си умения, да изразходват енергия и да се забавляват. В резултат на общите усилия на „Каритас-Русе”, донорската организация „Реновабис” и на фирмата производител „АС-СТРОЙ” – Русе, която дари занимателни игри и част от настилката, площадката е вече факт.

Тъй като играта на открито е естествена потребност и право на всяко дете, потребителите на услугата в ДЦДМУ „Милосърдие” ще растат по-здрави и щастливи!