Каритас Русе заедно в партньорство с Регионален исторически музей Плевен, проведе пресконференция и кръгла маса на тема „Целите на устойчивото развитие: ЗА Ценностите НА равноправието“ на 4-ти юли 2019. Като част от програмата бе представена и изложбата „Жените в историята“ на сдружение „Европейски пространства“.

Акцентът на пресконференцията и кръглата маса беше една от целите за устойчиво развитие, а именно равноправието между половете. Една от идеите на инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ е точно тази – да покаже връзката между миграцията и постигането на възможно най-много от заложените цели от ООН. Чрез изложбата „Жените в историята“ се представи пътят на развитие на не една паметни дами в българската история, които са постигнали многожество успехи във връзка с правата на жените. Аудиторията беше искрено впечатлена от случилото се събитие и сподели свои спомени и мнения.

Организацията иска да изрази своята благодарност на всички присъстващи гости и медии, които успяха да бъдат част!

Събитието се реализира в рамките на инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ MIND, финансирана от Европейския съюз.