В навечерието на Рождество Христово и предстоящите празници, различни инициативи и участия се случват в нашите услуги. Първата новина идва от Дневния център за деца и младежи „Милосърдие„.

За поредна година, децата от Центъра , взеха участие във фестивала за хора с увреждания „Светът е за всички – 2019 г.“, който се проведе в Пленарна зала на Община Русе.

Децата участваха в изложба – базар с произведени в артателието на Центъра глинени фигурки, картини и творби от природни материали, а в концерта – с музикално-танцувален формат „Танцувай с мен”, в който имаха възможност да танцуват и се забавляват. Импровизирано жури от деца оценяваше изпълненията, а накрая удари и „златен бутон”, който взриви сцената с фойерверки и конфети.

Целта на фестивала е превенция на социалното изключване на хората с увреждания и промяна на отношението, както на другите към тях, така и на собствената им самооценка и мотивация за пълноценно участие в живота.

Организатор на събитието, което се провежда за единадесета година, е Сдружение с обществено полезна дейност „Смело сърце“, а Областна администрация Русе е партньор.