На седми юни 2019 г. от 10.30 в Синия салон на хотел Дунав, Каритас Русе проведе конференция на тема „Да изградим заедно култура на доверие! Дискриминацията (не)съществува”. Дейността е част от  три-годишния проект „Приеми и промени” , в който участват седем общини и седем неправителствени организации от целия свят и цели да обогати културата на днешните младежи.

Сред гостите на събитието бяха експерти от Дирекция „Здравни и социални дейности”, Община Русе; педагогически съветници от трите училища, станали част от проекта –  АЕГ “Гео Милев”, СУПНЕ „Фридрих Шилер” и СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”; също така представители на неправителствени организации от града и не на последно място всички млади обучители,взели участие тази година.

Ирина Стоянова, координатор на проекта, направи резюме на изминалата втора година от инициативата, а след това раздаде сертификати и награди на всички младежи, преминали през тазгодишния тренинг. След нея последва представяне на Цвета Ненова от сдружение „Европейски пространства”, която представи проекта „Жените в историята. Образователен модул с културен маршрут”. Тя направи кратък обход върху едни от най-популярните жени в историята на русенския регион. Конференцията включи и излючително интересната презентация на ученически изработки на тема „Езикът на хейтърството в социалните мрежи” към МГ „Баба Тонка” с ръководител Цветелина Цветанова.

В края на събитието бяха представени видео-продуктите, част от  конкурса, провеждан в проекта. Гласуването за тях ще бъде възможно съвсем скоро.

Каритас Русе благодари на всички присъстващи и участници във втората година на „Приеми и промени”. Ще се видим скоро!