Независим театър „Юлий“, в партньорство с „Каритас България“, представя Гергьовденския благотворителен концерт „Силни заедно“ в подкрепа на възрастните хора.

Студенти по изкуствата и млади творци на свободна практика в сферата на театъра, музиката, изобразителното и танцовото изкуство, обединиха сили в обща инициатива в името на доброто.

Ще имате удоволствието да видите и чуете един различен и актуален прочит на българския фолклор, музика и обичаи от изгряващи таланти, които ще блестят от сцената на клуб „Грамофон“ за вас.

Събраните от концерта средства, чрез DMS SMS и по банков път, ще бъдат използвани за закупуването на предпазни консумативи, чрез които медицинските сестри и социалните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да помагат на възрастните хора в настоящата пандемична ситуация.

„Силни заедно“ ще бъде излъчен на 6 май 2020 ч. от 20:00 ч. във фейсбук страницата на независим театър „Юлий“ и в платформата URBO.

В концерта ще вземат участие: Духова музика „Заедно“, P.S. Послепис, 4етно (4ЕТРИ), Kristiana and Drago acoustic, Димана Мирчева, Цветелина Спасова, Радинела Тотева, Теодор Жеков, Валентино Бабат, Йоанна Цветкова, Владимир Мастиков, Ивана Семовска, Андрей Стоименов, Радостина Ангелова, Васил Маринов, Албена Петкова, Вилиана Димитрова.

Със специално аудио, записано за спектакъла на нашия театър – „Земя на българите“, участие в концерта ще вземе и емблемата на българското кино и театър – Цветана Манева.

Актьорите от Независим театър „Юлий“ ще изпълнят откъси за Гергьовден от книгата на Анелия Овнарска-Милушева, „Думам ти, щерко“.

DIA ще изпълни за вас и дебютното си парче „Егея“, което се завърта по радиостанциите в над 20 страни в Европа, Азия и САЩ, а музикалният му клип в YouTube е гледан над 1 000 000 пъти. На пиано и китара ще ѝ акомпанира Valentino Edujardo Babat.

Очакват ви още много изненади, които ще запазим в тайна.

Вярваме, че когато действаме заедно, можем да се справим. Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце и с грижа и мисъл за човека до нас, може да спаси живот!