Четиридневна ваканционна програма в дните преди Великден организира екипът на Център за обществена подкрепа „Том Сойер“ за децата-потребители на услугата. В първия ден те участваха в игри за запознаване и кохезия и гледаха анимационния филм „Аз проклетникът“. В началото на втория ден децата се запознаха с етикета на хранене и поведение на обществени места, а след обяда, любезно предоставен от ресторант „ОСтанкино“ участваха в артателиета на тема „Моето семейство“ и „Остави своя отпечатък“ и пяха на караоке. В третия ден от програмата малчуганите посетиха историческия музей и римската крепост Сексагинта Приста, където се запознаха с историята на Русе. След това всички се качиха на моторен кораб „Георги Измирлиев“, където получиха сертификат „Млад капитан“ от капитаните Н. Михов и Р. Райков. Последният ден от ваканцията беше посветен на Великден. Децата научиха историята на празника и изработиха заедно великденска украса, а в края на деня участваха в традиционната олимпиада в Парк на младежта, където играха футбол, бягаха, скачаха на въже и хвърляха фризби.