На 16 декември екипът на „Том Сойер” организира Коледно тържество за децата, които посещават Центъра.

Театрална група от Казанлък изнесе спектакъл „Откраднатите обувки на Дядо Коледа”. Много от децата гледаха представление за първи път в живота си и се забавляваха искрено, докато актьорите играеха. Екипът на Центъра беше подготвил лакомства и викторина по случай Рождество Христово, а след това две от децата свириха на синтезатор.

Дядо Коледа раздаде на всички деца коледни подаръци, които бяха дарени от учениците от СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”, АГ „Гео Милев”, МГ „Баба Тонка” и СОУ „Възраждане”. В кампанията се включи и друг приятел на Центъра, който за втора поредна година прави голямо дарение на Коледа – Иво Карданов.

Каритас Русе и екипът на Център за обществена подкрепа „Том Сойер” отправя специални благодарности на всички, които се включиха в подготовката на празника. Без тяхната помощ децата нямаше да могат да изживеят радостта от получаването на коледни подаръци.