Различни благотворителни инициативи организира за своите потребители екипът на Приют за бездомни „Добрият самарянин“. В тях се включиха много граждани, доброволци и различни фондации и организации, които помогнаха да обитателите на Приюта да почувстват топлината на Коледните празници.

На 18 декември се проведе благотворителен Коледен базар на ръчно изработени изделия в Доходното здание. В него се включиха още две социални услуги на Каритас Русе – Център за обществена подкрепа „Том Сойер“ и Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“.

Представители на фондация „Светлина на Балканите“ посетиха Приюта и прожектираха Коледен мюзикъл на потребителите и им дариха малки подаръци и хранителни продукти за обяд. Инициатива „Бъди човек“ и Русенска Митрополия също дариха хранителни продукти по случай Коледните празници.

На 22 декември беше проведено и Коледното тържество в приюта, на което ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ изнесоха кратък концерт. От фондация „Агапе България“ изгледаха заедно с потребителите филм „Причина за Рождество“ , а фондация Х.И.П. България и ОБЦ – Дружба бяха подготвили подаръци.

Служители и доброволци на Каритас Русе се включиха и в Русенския Коледен базар, като продаваха благотворително ръчно изработени от потребителите на Приюта картички, украса и сувенири. Събраните средства ще бъдат изразходени за бездомните от „Добрият самарянин“.

Каритас Русе благодари на всички хора, които отвориха сърцата си за бездомните хора и им дариха топлина за Коледа. Нека заедно продължаваме да творим добро, не само по празниците, но и през цялата година!

Желаем Ви светли и топли празници!