От 13 до 19 юни 2015 г. катехистите към Църквата в с. Ореш „Непорочно Зачатие на Блажена Дева Мария” заедно с Отец Енцо – енорийски свещеник, проведоха събитието Лято ГРЕСТ 2015, под мотото „Една любов, едно сърце”. Децата от Центъра за работа с деца на Каритас Русе се включиха за поредна година, като тази година част от тях бяха и аниматори на по-малките участници и помагаха в игрите.

Беседите и игрите се проведоха на стадиона в с. Ореш, а заключителната част на събитието беше в неделя на неделната литургия в Църквата в с. Ореш.

Децата влизаха всеки ден в ролята на „Ангели на милосърдието”. Целта, която си поставихме беше децата да се социализират, да изживеят приятни емоции, да градят една общност на приятелството, уважението, толерантността въпреки различията помежду си и най-важното да играят.

Всеки ден по различен начин, чрез притча бяха представени Делата на милосърдието – духовни и телесни: „Да нахраним гладния, да облечем голия, пътник да приютим, неук да поучим и т.н.”.

Елка Иванова
Координатор ЦИКОПДР – с.Ореш